Films
FILMS DISCOURS FILM OEKE HOOGENDIJK AMSTERDAM IDFA
15309
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15309,bridge-core-3.1.6,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.6.9,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-30.4.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,qode-wpml-enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-16760
ONZE FILMS

MIJN REMBRANDT

OP 24 NOVEMBER GING MIJN REMBRANDT IN WERELD PREMIERE

OP HET DOCUMENTAIRE FESTIVAL IDFA 2019

Mijn Rembrandt speelt zich af in de wereld van de oude meesters en biedt een mozaïek van aangrijpende verhalen, waarin de grenzeloze passie voor Rembrandts schilderijen leidt tot dramatische ontwikkelingen en verrassende plotwendingen.

 

Terwijl collectioneurs zoals het echtpaar De Mol van Otterloo, de Amerikaan Thomas Kaplan en de Schotse Duke of Buccleuch, ons deelgenoot maken van hun speciale band met ‘hun’ Rembrandt, brengt de Franse baron Eric de Rothschild twee Rembrandts op de markt. Dit is het begin van een verbeten politieke strijd tussen het Rijksmuseum en het Louvre. Ook volgt de film de aristocratische kunsthandelaar Jan Six als hij niet één, maar twee ‘nieuwe’ schilderijen van Rembrandt op het spoor lijkt te zijn. Deze zenuwslopende ontdekkingsreis lijkt zijn grootste jongensdroom waar te maken.

 

De film Mijn Rembrandt geeft een fascinerend inzicht in wat het werk van deze Nederlandse meester zo bijzonder maakt en waarom zijn kunstwerken mensen zo diep raken.

 

 

Mijn Rembrandt is vanaf 3 maart 2020 in de bioscoop te zien!

De film wordt gedistribueerd door Cineart Nederland

World Sales & Festival Handling

Available versions:
95′, DCP, color
Spoken languages: Dutch, English and French

.

Credits:

Originele titel Mijn Rembrandt
Engelse titelMy Rembrandt
Duur:95 minutes
Scenario en regie: Oeke Hoogendijk
Montage: Gys Zevenbergen
Co-editor: Boudewijn Koole
Cinematografie: Sander Snoep NSC, Gregor Meerman NSC
Geluid: Mark Wessner
Muziek: Alex Simu & Juho Nurmela
Sound Design:Vincent Sinceretti
Grading: Bart Verraest
Delegate Producer: Ilja Roomans
Line Producer: Edlef Heeling, Nienke Rispens
Geproduceerd door:Oeke Hoogendijk & Frank Van Den Engel
Producent: Discours Film BV
Met de steun van: Nederlands Filmfonds Production Incentive, AFK, Fonds 21, VSB-fonds

MARTEN & OOPJEN: PORTRET VAN EEN HUWELIJK

Op 23 september 2019 uitgezonden door de NTR

Overal stralende gezichten bij de presentatie in Parijs van de schilderijen Marten en Oopjen van Rembrandt, vier jaar geleden. Maar schijn bedriegt.

 

In de documentaire ‘Marten en Oopjen – portret van een huwelijk’ wordt pijnlijk duidelijk hoe hartstochtelijk en verbeten de directie van het Rijksmuseum heeft gevochten om niet één, maar beide portretten voor Nederland aan te kopen. Nadat de Franse familie De Rothschild de portretten op de markt brengt, start de directie van het Rijksmuseum een fanatieke lobby om de aankoopsom, 160 miljoen euro, voor dit Nederlands erfgoed bijeen te krijgen. Maar wat begint als een kunstdeal tussen het Rijksmuseum en verkoper baron Eric de Rothschild, ontaardt in een bloedige strijd tussen Nederland en Frankrijk.

Credits:

Regie: Oeke Hoogendijk
Montage:Gys Zevenbergen
Camera: Sander Snoep
Geluid:Mark Wessner
Productie:Discours Film
Lengte: 56 minuten
Omroep: NTR/2Doc
Uitgezonden op: 23 september 2019